Categorie

1 Rozen
Hoe zorg je voor een mandarijnboom??
2 Viooltjes
Waarom zijn de bladeren van de orchidee geel geworden?
3 Bonsai
Streptocarpus: beschrijving, soorten en variëteiten, zorg
4 Rozen
Papieren tulpen maken met je eigen handen - de beste ideeën, schema's en sjablonen voor eenvoudige tulpen

Image
Hoofd- // Viooltjes

Forum van bloemisten Frau Flora


Over het kweken van kamer- en tuinplanten; bespreking van soorten, variëteiten, ziekten, plagen.

  • Onbeantwoorde onderwerpen
  • Actieve onderwerpen
  • Zoeken
  • Over ons

Vitalizer NV-101

Moderator: Floriana

Vitalizer NV-101

Bericht Skif81 »28 mei 2011, 11:00

HB-101 is een in Japan gemaakte vitaliser, een mengsel van extracten van ceder, den, cipres en weegbree, als geen chemicaliën.
Ik verwerk alle planten voor hen, zelfs de diepvrieswinkel azalea zit nu allemaal in de toppen, ik adviseer iedereen, een serieuze zaak, getest!

Re: Vitalizer NV-101

Geplaatst door Svyatoslav »28 mei 2011, 11:22

Vitalizer HB - 101 natuurlijke groeistimulator en plantimmuniteitsversterker. Gemaakt in Japan.
Het woord "vitaliser" betekent "levend maken" of "leven brengen". Ingrediënten: extract van ceder, cipres, den, plataan en 72,6% silicium in een vorm die beschikbaar is voor planten.
Actie: De opbrengst, conservering, voedingswaarde en smaak van de vruchten nemen aanzienlijk toe. Verhoogt het gehalte aan micro-organismen in de bodem, vermindert de hoeveelheid giftige stoffen daarin, beschermt tegen mist en zure neerslag. Slechts 1-2 druppels concentraat per 1 liter water - meng en water en water. Ze schrijven dat voor bloemen een supereffect wordt bereikt.!

Al het bovenstaande wordt bereikt dankzij een geconcentreerde niet-gesynthetiseerde voedingssamenstelling, die is ontwikkeld uit extracten van langlevende planten met een grote vitaliteit: Himalaya-ceder, cipres, den en weegbree. Dit medicijn is volledig natuurlijk. Het ondersteunt en stimuleert de groei van planten en hun immuunsysteem, helpt planten om al hun interne potentieel en natuurlijke hulpbronnen te gebruiken.
HB-101 is geen kunstmest. Het product voedt planten, verbetert groei, bloei en productiviteit. Het is 100% biologisch, volkomen veilig, ontworpen om het milieu te sparen en het gebruik van kunstmest te verminderen. De vloeibare vorm zorgt voor een gemakkelijke en snelle toepassing in de vorm van verdunde oplossingen, de korrelvorm is verrijkt met zeoliet (siliciumdioxide 76,5%).
Toepassing en doses:
Verpakking 6 ml. ontworpen voor 60-120 liter. water, dat wil zeggen ongeveer 1-2 druppels van het medicijn per 1 liter. water, 20 druppels = 1 ml. Geef de planten één keer per week water of besproei ze. In elke injectieflacon van het medicijn zit een doseerpipet.
Zaden en granen worden vlak voor het planten geweekt in een HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water).
Week bloembollen en knollen 30 minuten voor het planten.
Geef de zaailingen overvloedig water met HB-101-oplossing 1 uur voor het planten in een kas of in de volle grond.
Spuit één keer per week planten met HB-101 gedurende het groeiseizoen, van ontkieming tot volwassenheid.
Water geven - eenmaal per week, werkende oplossing 1-2 druppels per liter water

Beste leden van het forum, heeft iemand van u persoonlijk Vitalizer NV-101 gebruikt??
Alsjeblieft, als je kunt, deel dan je persoonlijke observaties van het effect van het medicijn op je planten.

Hb 101 beoordelingen

HB-101 is een geconcentreerde voedingssamenstelling gemaakt van extracten van hoogenergetische plantcomponenten: Japanse ceder, cipres, den en esdoorn.
HB-101 is een absoluut natuurlijke, sterk gezuiverde groeistimulator en een activator van het immuunsysteem voor alle planten: groenten, fruit, bessen, bomen, granen, paddenstoelen, struiken, gazons, kamerplanten.

1. Verhoogt de weerstand van zaailingen tegen harde wind, droogte.
2. De kleur en vorm van bladeren, bloemen en fruit worden verbeterd, hun voedingswaarde en smaak worden verhoogd.
3. Verhoogt het suikergehalte en vitamine C-gehalte in fruit en bladeren van 1 tot 8 keer. Eerdere oogst mogelijk.
4. De opbrengst neemt aanzienlijk toe.
5. De veiligheid van het gewas verdubbelt ook of meer in vergelijking met producten waarbij het medicijn niet werd gebruikt.
6. Het is volkomen veilig voor mens en dier. Schaadt het milieu niet.
7. Verhoogt het gehalte aan micro-organismen in de bodem zonder het te verzuren.
8. Vermindert de hoeveelheid giftige stoffen in bodem en water aanzienlijk.
9. Beschermt tegen mist en zure neerslag.

100% natuurlijk en milieuvriendelijk product.
Niet giftig.
Eenvoudig, voordelig en gemakkelijk te gebruiken.
Effectief voor alle soorten gewassen.
Bewezen door jarenlange ervaring.
HB-101 is niet houdbaar.

HB-101 kan worden gebruikt voor het kweken van alle soorten planten, zowel voor thuis, zomerhuisjes als op industriële schaal. Het medicijn is verkrijgbaar in twee soorten: vloeistof en korrels.
U kunt de vloeibare samenstelling gedurende de gehele teeltperiode van planten regelmatig gebruiken in de vorm van een waterige oplossing met verschillende concentraties: van 1 ml HB-101 per 1 liter water tot 1 ml HB-101 per 100 liter water, afhankelijk van de staat van de planten. De set bevat een maatbeker met schaalverdeling, waarmee u eenvoudig de benodigde hoeveelheid van het medicijn kunt meten. Voor kleine ruimtes (kamerplanten, potplanten, enz.) Voor het gemak, meng eenvoudig 2-3 druppels HB-101 met 1 liter water.
In het stadium "bodembehandeling / voorbereiding" kunt u korrels gebruiken met een snelheid van 300 g per 165 m2, 1 kg per 545 m2. Meng de korrels met de aarde. Herhaal de procedure 2 keer per seizoen. Door in de grond te komen, beginnen de korrels het hele seizoen stabiel te werken.

Tenslotte…
HB-101 is een extract dat volledig is gemaakt van hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen en zonder het gebruik van enige "chemie" als voedingssamenstelling of "vitaliseringsmiddel" voor planten. Het helpt de plant om op natuurlijke wijze al zijn interne potentieel en reserves te maximaliseren en te gebruiken, waardoor het een stabiele plantengroei stimuleert, evenals het versterken en ontwikkelen van al zijn immuunfuncties. (C)

Plantengroeistimulator Hb-101 - beoordelingen

Negatieve recensies

Helaas is het medicijn dat meer twijfels en lovende kritieken veroorzaakt misschien van de verkopers van deze bioregulator. Ik kan niet zeggen dat ik tot nu toe een zichtbaar effect van hem heb gekregen, maar op Gesneriaceae kan het bijvoorbeeld brandwonden veroorzaken bij het spuiten.

Neutrale beoordelingen

Voordelen:

Nadelen:

Ik hou van de levendige kleuren in potten. Thuis heb ik een hele botanische tuin op mijn balkon)))) En natuurlijk probeer ik voor bloemen te zorgen. Ik heb een groeistimulans gekocht. Het medicijn is effectief. Ik voeg water toe voor het bewateren van bloemen binnenshuis (stimuleert de groei). Ik gebruik het om de turgor van gesneden paarse bladeren te herstellen. Uit persoonlijke ervaring is dit het beste product dat op de markt verkrijgbaar is..
Voordelen: gaat lang mee
Nadelen: moeilijk te vinden in winkels, er zijn vervalsingen

Voordelen:

Klein verbruik, houdbaarheid, natuurlijk, nou, in mijn activiteit is natuurlijkheid niet zo belangrijk

Nadelen:

Als het een poeder is, is het moeilijk om te verdunnen, alleen in een vloeibare versie

Ik kreeg het advies om te winkelen in een kunstmestwinkel, waar ik constant bulk inkoop. Ik ben bezig met het professioneel forceren van planten voor de feestdagen (bloemen) die vroeger epin gebruikten, nu gebruik ik nv. Het is handig om te doseren door in kleine hoeveelheden te verdunnen, de prijs van 108 roebel voor een kleine tube waarvan genoeg is voor een enorme verplaatsing is ook erg goed (dit is het prijskaartje van oktober 2017), neem gewoon geen poeder, onhandig gebruik en verdun erger, alleen in de vloeibare versie. En overdrijf het niet in het aantal behandelingen, de bloemen kunnen overstrekken, omdat het stikstof bevat. Het werkt echt, neem mijn oordeel, het doet zelfs al gedode planten herleven)

Ik gebruik het al heel lang. Tijdens het seizoen, 3-4 keer water met een oplossing (10 druppels per emmer water) rozen en andere bloeiende planten. Of (wat zuiniger is) 6-7 gekorrelde erwten onder elke struik voordat ze water geven. Bij het planten van rozen of andere struiken gooi ik ook 10-12 korrels in het plantgat.

Positieve beoordelingen

Voordelen:

effectief, veilig, natuurlijk

Nadelen:

Ik probeer geen agrochemie te gebruiken, verschillende kunstmest. Ik gebruik organische stof om de opbrengsten te verhogen. Maar ik kreeg deze Japanse remedie te horen. Het verbetert de groei van planten, voedt ze, geeft overvloedige bloei aan bloemen, verhoogt de opbrengsten. Dit product is volkomen veilig voor dieren en mensen. Het kan worden gebruikt voor het weken van zaden, water geven, spuiten. De opbrengst stijgt. En als iemand een perceel in de stad heeft, zoals de mijne, dan kunnen de planten het volgende jaar op dezelfde plek opnieuw worden geplant als het land met deze voorbereiding wordt bebouwd. Het moet gedurende het seizoen één keer per week worden aangebracht om het gewenste resultaat te bereiken. Omdat we de zaden kunnen weken. maar om het hele spectrum te hebben, zoals de fabrikant zegt, moet je je plant het hele seizoen bij deze voorbereiding leiden. Alleen kan het niet worden gecombineerd met andere medicijnen, anders neemt de effectiviteit af. Binnen 3 weken moet je de grond afwerpen, de plant planten en dan spuiten.

Voordelen:

Uitstekend stimulerend en antistress voor zaailingen

Nadelen:

Niet het eerste jaar dat ik met hem paprika's heb geplant. Het is een erg kieskeurige cultuur en moeilijk te kweken. Maar met dit stimulerende middel is de kiemkracht van bijna 100% van alle, zelfs de goedkoopste zaden. Zelfs als er tijdens het planten water werd gegoten, komen alle zaden toch uit. Dan geven de paprika's een goede oogst, ze worden zelden ziek en schieten goed wortel (ik geef het water in het gat). HB101 is een volledig kruidenpreparaat, gevarenklasse 4, dat wil zeggen niet giftig. Ik vond het meer leuk dan Epin-extra, dat ik eerder gebruikte. Zo zien de paprika's eruit in de la die ik heb overgegoten. Ze kwamen niet lang binnen, maar toen de grond opdroogde, kwamen ze allemaal uit en het is geweldig.
En hier, met water geven, raadde ik en kieming is vriendelijk en de planten zijn allemaal gezond.
Zorg ervoor dat je wat meer aarde morst tijdens het duiken en de planten schieten perfect, praktisch zonder pijn.
Vorig jaar was er vorst in het voorjaar, al in mei, en veel van de zaailingen stierven niet uit. Ik bevroor niet, dekte het goed af, maar mijn buurman had alle tomaten. Ik adviseerde haar om water te gieten met HB101 en ze leefden allemaal van elkaar, er ontbrak er niet één.
Het is eigenlijk niet duur, de bubbel gaat lang mee.

Voordelen:

Effectieve plantremedie

Nadelen:

Plantengroeistimulator HB-101 is een uitstekend product. Gebruik voor het weken van zaden, water geven, besprenkelen op plantengroenten. Veilig voor huisdieren / tijdens het spuiten /. 1 druppel in 1 liter water. Gebruik onmiddellijk, bewaar de oplossing niet. Tip: voeg nog een druppel Epin en Citron toe aan het water - alle groene levende wezens zullen als gist zijn.

Voordelen:

Absoluut veilig, op dit moment de beste groeistimulator voor mij.

Nadelen:

Nee en kan niet zijn.

Eindelijk vond ik een medicijn voor mijn planten dat echt helpt het immuunsysteem te herstellen en de groei stimuleert zonder schade aan te richten. Ik heb dit medicijn een jaar geleden geprobeerd, toen tijdens de verhuizing al mijn planten stress ervoeren en dit bleek uit hun gebladerte en algemene toestand. De bladeren begonnen te drogen, anderen krulden op en weer anderen begonnen helemaal af te vallen. Heel toevallig kocht ik HB-101, morste grond en bespoot het. Eerlijk gezegd hoopte ik niet meer…. En zie! De planten kwamen langzaam tot bezinning, de bladeren kwamen recht en het blad brak door. Dit medicijn is gemaakt in Japan, elke fles heeft een persoonlijke code die de authenticiteit garandeert, het kan eenvoudig worden geverifieerd via internet of sms. Ik gebruikte het medicijn aanvankelijk in vloeibare vorm, iets later kwam ik erachter dat er korrels zijn, deze liggen op het grondoppervlak (2-3) korrels rond de plant. Bij het besproeien worden ze geactiveerd en het resultaat zal niet lang op zich wachten. Korrels gaan lang mee, er zijn er veel en het medicijn heeft geen vervaldatum. De vloeibare vorm heeft een subtiele dennengeur. En het belangrijkste is dat het volkomen onschadelijk is..

Ooit oma gebracht


Van het huisje van dahlia's.


Hoewel ze in een vaas zullen vervagen


En (natuurlijk!) Zal vergaan!


We hebben ze uit de vaas gestolen,


Geplant en bewaterd.


Bemest met griesmeel!


Maar onze bloemen verwelken.


Zo gekwetst en vervelend!


Heb het geprobeerd. Oke!

Een jaar geleden hoorde ik over een nieuwe Japanse plantengroeistimulator. Na de samenstelling en toepassing van het product zorgvuldig te hebben bestudeerd, besloot ik het te proberen. Ik kocht 6 ml voor het monster (vloeibare vorm) en een paar zakjes in korrels.

Ten eerste werd ik omgekocht door het feit dat het medicijn niet giftig is (gevarenklasse 4), dat het geen kunstmest is, maar een volledig natuurlijk extract dat is ontworpen om de gezondheid van planten te behouden en het immuunsysteem te versterken. Het preparaat bevat extracten van ceder, cipres, den en weegbree.

Het natuurlijke preparaat HB-101 combineert perfect de minerale samenstelling (ijzer - 1,8 mg / l, magnesium - 3,3 mg / l, silicium - 7,4 mg / l, calcium - 33 mg / l, natrium - 41 mg / l) l) en extracten van plantaardige componenten.

Het granulaire preparaat is verrijkt met zeoliet, het Si O2-gehalte is 76% (toegestane variatie is 0,5%).

Door zijn samenstelling voedt het medicijn niet alleen de plant, maar zorgt het ook voor de groei, overvloedige bloei en hoge opbrengst.

Ten tweede, omdat het 100% biologisch is, is het absoluut veilig voor planten en dieren..

Daarnaast was ik onder de indruk van de economie en het gebruiksgemak. De vloeibare vorm wordt gebruikt in de vorm van verdunde oplossingen voor zowel wortel- als bladvoeding (sproeien).

Fles 6 ml. ontworpen voor 60-120 liter water (bij gebruik van 1-2 druppels per 1 liter water). Elke fles heeft een dispenser, d.w.z. erg handig om het aantal druppels te berekenen.

De korrelvorm wordt aan het grondmengsel toegevoegd.

De ongetwijfeld voordelen van het medicijn:

100% natuurlijk biologisch
Niet giftig
Makkelijk te gebruiken
Effectief voor alle soorten planten
De geconcentreerde vorm van het medicijn zorgt voor langdurige opslag
Vermindert het gehalte aan nitraten in het eindproduct door het verbruik van kunstmest te verminderen.

Verhoogt de weerstand van planten tegen harde wind, Phytophthora en zure neerslag.
De kleur en vorm van bladeren, bloemen en fruit worden verbeterd, hun voedingswaarde en smaak worden verhoogd.

Verhoogt de suikerspiegel en het vitamine C-gehalte in fruit en bladeren.
Productiviteit meer dan drievoudig.

De veiligheid van het gewas is ook verdubbeld of meer in vergelijking met producten waarbij het medicijn niet werd gebruikt.

Het medicijn kan worden gecombineerd met alle organische en chemische meststoffen, maar gelijktijdig gebruik met olieformuleringen en met ureum, bijvoorbeeld nitroazofos, is niet toegestaan.

Het gebruik van HB-101 verbetert de kieming van zaden, vermindert het risico op virale ziekten, beschermt planten tegen plotselinge temperatuurschommelingen, terugkerende nachtvorst en verhoogt het gehalte aan nuttige micro-organismen in de bodem. Het medicijn helpt planten onder sterke windbelasting (gladiolen, clematis).

De houdbaarheid van het medicijn is niet beperkt. Het is beter om onmiddellijk een verdunde oplossing te gebruiken (kan niet worden bewaard).

Ik gebruikte een preparaat voor het weken van zaailingen (rozen, fruit) voor het planten. Voor een emmer water (10L) 10 druppels. voorbereiding, weerstond 2-3 uur. Aanpassing van planten gaat goed, kleine zuigwortels groeien snel. Een heel duidelijk voorbeeld met een peer. Ik kocht het met ACS (in een raster), toen ik voor het planten het raster uitvouwde en de wortel zag, realiseerde ik me dat de kans dat het wortel zou schieten 0 is (de wortel was opgesplitst in 2 delen tot aan de basis van het transplantaat). Het was jammer om de plant weg te gooien, en de plek om te planten was al voorbereid. Ik hield de zaailing in de oplossing (voor het geval ik de oplossing sterker maakte) en geplant.

Elke week gaf ik 10 druppels water met een vloeibare oplossing. 10 liter. water. Stel je mijn verbazing voor toen eind juni de toppen van mijn peer opzwollen en de eerste bladeren verschenen)).

En we hebben ook een holte op de oude appelboom, de indruk is dat iemand het met opzet heeft gemaakt (een dier of een vogel). Ik goot de HB-101-oplossing erin (maakte 20 druppels dikker voor 10 liter water) en bedekte het met klei doormidden met een toorts. Laten we eens kijken wat er daarna gebeurt.

Ik heb ook een oplossing gebruikt om alle tuinplanten te besproeien. Handig is dat u niet hoeft aan te dringen, te verdragen, in te knijpen. Gescheiden - en onmiddellijk gebruikt.

Ik gebruik het ook in de binnenbloementeelt. Het product werkt heel goed op planten in schaduwrijke gebieden. Na het besproeien van planten met HB-101 (1-2 druppels per 1 liter water), zien de planten eruit alsof de zon er constant op schijnt)).

Huisgranaatappel reageerde heel goed op het medicijn. Hij groeide een aantal jaren goed op bij zijn ouders, maar dat jaar (zomer 2015) ging het duidelijk niet goed met hem. Hij gooide al het gebladerte weg en toonde protest met al zijn uiterlijk. Ik nam de granaatappel naar me toe (ik had er al lang naar gekeken en toen deed zich de gelegenheid voor...))). Beoordeel zelf het resultaat.

Bovendien is behandeling met HB-101 erg nuttig bij het ontkiemen van zaden. Maar ik dobbel niet in zaden, dus ik kan hier niets zeggen.

Ik heb korrels toegevoegd aan grondmengsels in de binnenbloementeelt, bij het planten van zaailingen in OG (fruit, rozen, bolvormig), viel in slaap in de voren rond oude appelbomen (langs de kruin van de boom).

Ik raad het af om dit medicijn niet op gespecialiseerde plaatsen te kopen..

De eerste keer dat ik een flesje van 6 ml kocht. op de markt in de kraam "Sadovaya Lavka" (waar de prijs meer acceptabel was 120 roebel), terwijl in de winkel "Dachnik" 6 ml. kost 160 roebel.

De volgende keer dat ik hem in de winkel kocht. Ten eerste lag er al een stuk papier met een serienummer onder de wikkel en ten tweede de geur. Het rook naar zeep (zo zou het originele medicijn moeten ruiken).
Probeer het Japanse wonder aan te raken, Aanbevelen!

Moet je zien! Houd je niet van de geur van lelies? Dan is deze lelie iets voor jou.!

De tuin is versierd met een wonder-Gzhel-patroon in blauw in een witte jurk

Een Française in mijn tuin. Rose nummer één.

Hoe goed, hoe vers waren de rozen.

Ergens in oktober vorig jaar moest ik de stad 2-3 weken verlaten. En toen ik aankwam, waren al mijn bloemen verdord, mijn man gaf ze veel water. Het deed tranen pijn om naar deze weerloze wezens te kijken. Sommigen zijn gewoon verwelkt en sommigen hebben zelfs al het gebladerte weggegooid.
Ik rende meteen naar een bloemenwinkel om een ​​'medicijn' voor mijn planten te kopen, aangezien de winkel niet ver van mijn huis was. Op advies van de verkoper kocht ik de Plant Growth Stimulator HB-101 voor 110 roebel.


Ik kwam thuis en begon de gebruiksaanwijzing te lezen. Daar werd aangegeven dat je voor gebruik de grond goed genoeg moet bevochtigen, anders bestaat het risico dat de wortels van de plant verbranden. Dus verliet ik het idee om mijn kinderen op de tweede dag te behandelen..


De volgende dag heb ik een oplossing gemaakt met een groeistimulans en alle bloemen verwerkt. De volgende dag leken al mijn bloemen op te fleuren en degenen die de bladeren weggooiden hadden iets meer dan een week nodig om het gebladerte opnieuw te laten.
Ik gebruikte dit medicijn slechts 4 keer per 10 dagen en mijn bloemen herwonnen hun vroegere schoonheid en werden nog beter.
De verpakking (hoewel klein genoeg) gaat lang mee. Ik gebruik het al meer dan 3 maanden, maar ik heb de helft nog niet eens gebruikt. Dus ik raad iedereen een goede remedie aan.
Hielp mijn bloemen, kan de jouwe helpen!

Ik ontmoette een paar jaar geleden per ongeluk HB-101 groeistimulans..

En vanaf dat moment is dit medicijn constant bij mij thuis verkrijgbaar. Met hen redde ik de eens zieke mirte, aangevallen door een schede, alleen dankzij HB-101 lukte het me om de kroon van de boom te laten groeien na behandeling! Het resultaat was geweldig, na het spuiten van de volgende. dagknoppen met bladeren verschenen.

Het product kan worden besproeid of gedrenkt. Het kan geen kwaad, want het bestaat uit natuurlijke ingrediënten.

100% natuurlijk biologisch
Niet giftig
Makkelijk te gebruiken
Effectief voor alle soorten planten
De geconcentreerde vorm van het medicijn zorgt voor langdurige opslag
Vermindert het gehalte aan nitraten in het eindproduct door het verbruik van kunstmest te verminderen.

Verhoogt de weerstand van planten tegen harde wind, Phytophthora en zure neerslag.
De kleur en vorm van bladeren, bloemen en fruit worden verbeterd, hun voedingswaarde en smaak worden verhoogd.

Verhoogt de suikerspiegel en het vitamine C-gehalte in fruit en bladeren.
Productiviteit meer dan drievoudig.

De veiligheid van het gewas is ook verdubbeld of meer in vergelijking met producten waarbij het medicijn niet werd gebruikt.

Componenten HB-101

Ceders
Cipressen
Dennen
Platanen

Veilig voor mens en dier. En wat mij het meest verbaasde en tevredenstelde - HB-101 heeft geen vervaldatum! Zelfs als je je hem na een lange tijd herinnert en hem in de bakken vindt, zal hij zijn actie niet verliezen.

De fles van het medicijn is erg klein, maar het verbruik is ook schaars, slechts 1 druppel per 1 liter water. Ik geef alle bloemen water met bezonken water uit een fles van 1,5 liter en schroef periodiek een spuitfles op de fles om te spuiten, dus ik voeg 2 druppels toe aan dit volume, niemand is ooit slechter geweest.

Nu het zomerhuisseizoen is begonnen, kan het medicijn ook worden gebruikt voor vruchtbare planten. Ik heb thuis een kleine plantage geopend)) Ik heb komkommers geplant, maar de vruchten zijn er nog maar weinig en groeien langzaam. Vandaag heb ik het met het medicijn besproeid, ik zal me uitschrijven voor het resultaat!

Dit zal mijn eerste ervaring zijn met het gebruik van het medicijn op groentegewassen, laten we eens kijken wat er van komt))

Ook heb ik onlangs mijn spathiphyllum gered met dit medicijn, de bloem onderging in zeer korte tijd verschillende transplantaties en begon op te geven van dergelijk pesten. Mijn katten houden heel veel van hem, dus ze streven er constant naar om het eruit te halen. Na de laatste transplantatie begon ik te sproeien en water te geven met HB-oplossing - de bloem kreeg okklem, trok omhoog en egaliseerde. Ik ben van gedachten veranderd over doodgaan!

Over het algemeen raad ik ten zeerste aan!

Beste tuiniers en tuiniers, ik wil echt mijn ervaring delen met het gebruik van deze geweldige tool. Ik gebruik het al voor het derde jaar. De eerste keer dat ik het opmerkte in het midden van natuurlijk groen "Shine", hoewel het nu in bijna alle tuincentra wordt verkocht. Het product is volledig natuurlijk, verkrijgbaar in vloeibare vorm en in korrels. Dit jaar zal ik proberen het in korrels te kopen, tot nu toe heb ik de vloeibare vorm van het medicijn gebruikt.

Ingrediënten: geconcentreerde voedingssamenstelling afgeleid van extracten van Japanse ceder, cipressen, dennen en platanen

Ik verdun het medicijn 1 druppel per 1 liter water, dit is het gebruikelijke tarief voor sproeien en water geven onder de wortel van ELKE plant. Als de plant zwak of ziek is, dan 2-3 druppels per liter. En ik wil uw aandacht vestigen om de dosering niet te overschrijden, u zult geen effect meer zien, maar soms kunt u het tegenovergestelde resultaat krijgen, dat wil zeggen, u geeft een zwakke plant een sterke stimulans en dan sterft hij sneller. Dit is in die gevallen als je het zonder maat, met het oog giet. de instructies van de fabrikant bestaan ​​niet voor niets!

Ik begin te sproeien en water te geven in het stadium van het weken van de zaden, dan de zaailingen water te geven, enz. Ik kan niet zeggen dat planten heel verschillend in grootte zijn, ze groeien GEZOND. Ze worden minder ondubbelzinnig ziek. Vorig jaar plantte ze voor het planten rozen, 2 uur geweekt in een oplossing van 2k per 1 liter water. Alle rozen schoten zeer snel wortel, overwinterden perfect. Samenvattend, wat waarschijnlijk voldoende zal zijn: HB-101 helpt planten om hun potentieel dat van nature inherent is aan hen volledig te onthullen, maakt ze stressbestendig. Maar meer is niet nodig voor de plant, als het sterk is, zal de oogst zelfs bij slecht weer goed zijn. Getest op onze eigen ervaring. Het spuiten wordt in het voorjaar en in juni uitgevoerd, het is beter 1 keer per week en dan kan het 1 keer in 2-3 weken worden gedaan. Radiance en East werken heel goed samen met microbiologische preparaten, versterkt hun effect. Verwacht geen direct resultaat, wees geduldig en kijk, het resultaat zal zeker zijn! Ik heb het stevig 5!

Ik gebruik het al drie jaar.

Ik gebruik HB-101 in de winter, mors alle planten er bijna elke keer mee, ik en al mijn planten zijn blij met het medicijn

In de winter zijn op onze site veel planten bevroren. Ik kreeg het advies om een ​​nieuw Japans medicijn te kopen. Na verschillende sprays was de groei van scheuten merkbaar op de bomen. De bladeren werden sappiger groen, de bomen kwamen net weer tot leven. Ik spreidde het granulaat uit in de kas, en letterlijk een maand later was het net als in de jungle in mijn kas. Komkommers zijn gegroeid en hebben een uitstekende oogst opgeleverd

Ik heb het medicijn vorig jaar kunnen testen en was tevreden. Ik wil mijn feedback en observaties delen. Na het aanbrengen van het middel wordt de celwand van planten dikker, wat voorkomt dat ongedierte ze gemakkelijk kan beschadigen. De stengel van de zaailingen wordt dikker en strekt zich niet zoveel uit. Planten komen letterlijk direct na behandeling met een vloeibare oplossing tot leven. Het wortelstelsel ontwikkelt zich opmerkelijk, maar het belangrijkste is dat het product veilig is voor het milieu en levende organismen.

Hb 101 beoordelingen

Bericht door mitra do 15 nov. 2012 18:55 uur

Re: HB-101 - Vloeibaar extract met hoge energie

Geplaatst door Elvi do 15 nov. 2012 19:16 uur

Re: HB-101 - vloeibaar extract

Geplaatst door jenni op do 15 november 2012 19:35 uur

Re: HB-101 - Vloeibaar extract met hoge energie

Geplaatst door buriyn op do nov 15, 2012 19:57

Er is informatie op internet. Ik las het toen ik het voor mezelf kocht. HB-101 voorbereiding
Groenten, fruit en bessen (tomaten, komkommers, paprika's, aubergines, courgette, pompoenen, kruiden, aardbeien, meloenen, watermeloenen, enz.)

1. Bodemvoorbereiding Irrigeer de grond 3 maal met HB-101 oplossing (1-2 druppels per liter water) voor het planten.
2. Zaadbereiding en planten Week zaden gedurende 12 uur in HB-101 oplossing (1-2 druppels per liter water).
3. Verzorging van zaailingen Spray gedurende 3 weken wekelijks met HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water). Voordat u in de grond plant, wordt aanbevolen om het wortelgedeelte van de zaailingen gedurende 30 minuten in de HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water) te laten zakken.
4. Verzorging na het verplanten, voor het oogsten Irrigeer de planten met HB-101 oplossing (1-2 druppels per liter water), of besproei de eierstokken eenmaal per week.

Kool, salades en groenten (inclusief rucola, spinazie, peterselie, dille)
1. Bodemvoorbereiding Irrigeer de grond 3 keer met HB-101 (1-2 druppels per liter water) voor het planten.
2. Zaadbereiding en planten Week de zaden gedurende 3 uur in HB-101 oplossing (1-2 druppels per liter water).
3. Verdere verwerking Irrigeer wekelijks met HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water) gedurende 3 weken.

Wortelgroenten en bollen (aardappelen, wortels, bieten, uien, kruisbloemigen, tulpen, lelies en andere bolbloemen)
1. Bodemvoorbereiding Irrigeer de grond 3 keer met HB-101 (1-2 druppels per liter water) voor het zaaien of planten van zaailingen.
2. Voorbereiding voor het planten Dompel de bollen / knollen voor het planten 30 minuten onder in de HB-101 oplossing (1-2 druppels per liter water).
3. Verdere verwerking Irrigeer de grond om de 10 dagen met HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water).

Peulvruchten (erwten, bonen, bonen, sojabonen, enz.)
1. Bodemvoorbereiding Irrigeer de grond driemaal met HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water) voordat u zaailingen zaait of plant.
2. Zaadbereiding en planten Dompel de zaden voor het planten gedurende maximaal een minuut onder in HB-101 oplossing (1-2 druppels per liter water)..
3. Verdere verwerking Spuit zaailingen wekelijks met HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water) gedurende het groeiseizoen tot de oogst.

Tuinbloemen (chrysanten, rozen, anjers, asters, pioenen, siererwten enz.)
1. Bodemvoorbereiding Irrigeer de grond driemaal met HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water) voordat u zaailingen zaait of plant.
2. Zaadbereiding en planten Week zaden gedurende 12 uur in HB-101 oplossing (1-2 druppels per liter water).
3. Verdere verwerking Geef de planten regelmatig (één keer per week) (bladbewatering) met HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water).

Potplanten (viooltjes, cameeën, rozen, cyclaam, bamboe, orchideeën, etc.)
Irrigeer de grond en besproei het blad het hele jaar door elke 7-10 dagen met HB-101-oplossing (1-2 druppels per liter water). Deze dosering is ook geschikt voor het regelmatig bewateren van hydrocultuur geteelde planten..

Naald- en loofbomen (spar, ceder, cipres, spar, berk, eik, esdoorn, enz.)
Verdeel de korrels eens in de zes maanden over de kruin. Het wordt aanbevolen om de naalden te besproeien met een voedingsoplossing HB-101 (1 ml per 10 liter water) om zonnebrand te behandelen en alle typische naaldziekten te voorkomen. Deze onderhoudsmethode is ook geschikt om de conditie van loofbomen te verbeteren. Houd er rekening mee dat thermofiele loofbomen en vooral struiken (lila, gewone vogelkers enz.) Niet vaker dan 2-3 keer per seizoen mogen worden besproeid! (Anders overwintert de boom of struik mogelijk niet goed)

Fruitbomen (appel, peer, kers, druiven, mandarijnen, enz.) Verspreid in het voor- en najaar de korrels rond de kruin. Spuit de eierstokken driemaal in met HB-101-oplossing (1 druppel per liter water) (eenmaal per week). Houd er rekening mee dat thermofiele bomen en struiken niet vaker dan 2-3 keer per seizoen mogen worden besproeid! (Anders overwintert de boom / struik mogelijk niet goed)

Champignons
Bacteriële omgeving. Voeg HB-101 toe aan het substraat (1 ml per 3 liter water) en spuit eenmaal per week met HB-101-oplossing (1 ml per 10 liter water).
Bosrijke omgeving. Week het substraat 10 uur in HB-101 oplossing (1 ml per 5 liter water). Irrigeer de aanplant één keer per week met dezelfde oplossing.

Gazon. Voer de eerste scheuten met gegranuleerd HB-101 met een snelheid van 1 cc. (zie maatlepel) 4 vierkanten. meter.

FORUM DRUIVEN

Druiven, bessen, planten, nieuwe rassen, meststoffen. Ziekten en plagen van druiven.

  • Onbeantwoorde onderwerpen Actieve onderwerpen ->
  • Zoeken

HB-101

  • Stuur onderwerp per e-mail
  • gedrukte versie
  • Ga naar pagina:

Re: HB-101

Geplaatst door Roma »06 mei 2012, 23:53

Roma schreef: Goedenavond iedereen! Ik gebruik HB-101 sinds de herfst van vorig jaar.

. Zowel in mei als in de zomer ga ik met deze bereiding bladdressing van druiven uitvoeren. Ik merkte dat bij het sproeien van zaailingen en zaailingen in planten de weerstand tegen ziekten toeneemt.

Re: HB-101

Bericht door Natalia Puzenko »06 mei 2012, 23:58

Re: HB-101

Bericht van Roma »07 mei 2012, 00:05

Re: HB-101

Bericht door Natalia Puzenko »07 mei 2012, 00:08

Re: HB-101

Geplaatst door Alexey A. "07 mei 2012, 05:15

HB-101

Geplaatst door Alexey A. "24 juli 2012, 13:55

Re: HB-101

Gepost door Natalia Puzenko »24 juli 2012, 14:04

HB-101 is een Japanse plantengroeistimulator. Vitalizer NV-101

Vitalizer HB-101 is een absoluut natuurlijke groeistimulator en activator van het immuunsysteem van planten, gemaakt op basis van extracten van den, ceder en cipres. Het belangrijkste geheim van de lange levensduur van deze planten is hun unieke eiwit-mineraalcomplex. En weegbree staat bekend om zijn helende eigenschappen..
HB-101 combineert al deze ingrediënten en geeft natuurlijke vitaliteit aan je planten, het zal ze sterker en gezonder maken, en de vruchten - groter en vooral voedzamer.!

Voordelen van HB-101 ten opzichte van andere medicijnen:

HB-101 kan op elke plantensoort worden aangebracht
HB-101 heeft geen vervaldatum
Het verbruik van de NV-101 is erg klein: 1-2 druppels per 1 liter water
HB-101 is een 100% natuurlijke samenstelling. 100% zonder chemicaliën
HB-101 heeft geen analogen in toepassing op coniferen
HB-101 bevat silicium, wat erg belangrijk is voor planten
HB-101 verbetert de bodemgesteldheid
HB-101 verbetert de plantengroei
HB-101 verbetert de immuniteit van planten
HB-101 verbetert het overlevingspercentage tijdens transplantatie
HB-101 verhoogt de productiviteit
HB-101 verbetert de weerstand van planten tegen ziekten en plagen
HB-101 helpt planten bestand te zijn tegen ongunstige weersomstandigheden (onvoorziene droogte, plotselinge temperatuurveranderingen, enz.)

Voor degenen die vriendelijk met de natuur willen zijn, zich willen omringen met de schoonheid van verse bloemen en niet alleen een rijkere, maar ook nuttigere oogst willen kweken, raden we aan de HB-101 vitaliser als assistent te nemen.!

HB 101 kopen op http: //www.hb101.ru HB-101 is een milieuvriendelijk concentraat verkregen uit de sappen van Japanse ceder, weegbree, den, cipres op het moment van hun krachtigste groei, wanneer het gehalte aan actieve stoffen daarin maximaal is.

Vitalizer HB-101 is een complexe meststof, het voedt de plant, voorziet hem van alle benodigde stoffen, versnelt de groei en activeert het immuunsysteem. Het geheim van het effectieve effect van HB-101 zit in een rijk eiwit-mineraal complex en een hoog gehalte aan actief silicium dat planten nodig hebben. Het is bekend dat silicium een ​​integraal onderdeel is van elke plant, het is noodzakelijk voor de sterkte van de celwanden van stengels en bladeren, daarom verwijderen planten tijdens het groeiproces een aanzienlijke hoeveelheid silicium uit de grond, waardoor het met deze component wordt uitgeput. De meeste bekende meststoffen bevatten voornamelijk stikstof, fosfor en kalium, dus het is bijna onmogelijk om met hun hulp hetzelfde opvallende effect te bereiken als met HB-101. Vitalizer HB-101 vervangt in feite alle complexe meststoffen en schaadt de plant tegelijkertijd helemaal niet, omdat het geen kunstmatige chemicaliën bevat. HB-101 helpt de plant om haar interne potentieel en milieubronnen efficiënter te gebruiken.

HB-101 kan zowel voor regelmatige voeding als voor "reanimatie" van planten tijdens moeilijke periodes (ziekte, transplantatie, enz.) Worden gebruikt, in dergelijke gevallen is het heel goed mogelijk om het consumptietempo en de frequentie van de medicijntoediening enigszins te verhogen. Bovendien geneest HB-101 de grond, bevordert het de activering van nuttige bodemmicro-organismen en bereidt het perfect voor op een nieuwe inzaai. Met het gebruik van HB-101 is het mogelijk om een ​​gewas op dezelfde plek opnieuw te planten. De met de HB-101 vitaliser behandelde zaden hebben een betere kieming en ontkiemen sneller, en volwassen planten met HB-101 worden beter bestand tegen ongunstige weersomstandigheden, zijn veel minder ziek en dragen beter vruchten.

Het is mogelijk om het medicijn HB-101 te gebruiken op elk moment van plantengroei en rijping, zowel als worteldressing als voor sproeien. Zelfs tijdens de rijpingsperiode van het fruit kunt u de vitaliser veilig gebruiken, omdat HB-101 door zijn natuurlijkheid de planten niet schaadt en uw oogst niet alleen overvloedig, maar ook gezond zal zijn. Trouwens, bij gebruik van de HB-101 vitaliser rijpt het gewas vaak veel eerder en worden de gekweekte producten veel langer bewaard. HB-101 verbetert niet alleen de kleur en vorm van bladeren en bloemen, maar ook de smaak van het fruit, waardoor ze voedzamer worden.

Voor een snel effect van de werking van het medicijn en om het maximale resultaat te verkrijgen, is er een vloeibare vorm van de vitaliser - een voedingsoplossing hb-101. Het werkt met systematisch water geven en spuiten eenmaal per week.

Voor meerjarige plantengewassen wordt een granulaire vorm van het medicijn gebruikt - hb-101 voedingsgranulaat. De geleidelijke oplossing van HB-101-korrels verbetert de toestand van de grond en verzadigt deze met een minerale samenstelling die nuttig is voor de plant:


- natrium 41 mg liter
- calcium 33 mg liter
- ijzer 18 mg liter
- magnesium 33 mg liter
- silicium 74 mg liter
- stikstof 97 mg liter


Vitalizer HB-101 of plantengroeistimulator HB-101?

Aangezien dit medicijn vanuit Japan naar Rusland kwam, wordt het niet alleen de groeistimulator voor planten HB 101 genoemd, maar ook de vitaliser HB 101. Wees daarom voorbereid op een van deze namen. Maak je geen zorgen, het is hetzelfde.

Meststof HB-101, toepassing en beoordelingen van een natuurlijk groeistimulans

We passen het XOM-fungicide strikt toe volgens de instructies

De behandeling met koperchloride wordt uitgevoerd door planten te besproeien tijdens het groeiseizoen (exclusief bloeitijd); het heeft geen zin om ze te beïnvloeden voor het uitbreken van de knop en na het vallen van het blad, evenals voor het werpen van grond. Om de oplossing te bereiden, wordt aanbevolen om het HOM-poeder eerst een beetje met water te verdunnen (de container mag niet van ijzer zijn gemaakt) en vervolgens water volgens de instructies toe te voegen met een snelheid van 40 gram droge bereiding per emmer water (voor 100 delen). Voor een betere hechting kan magere melk worden toegevoegd (een half glas per emmer). In overeenstemming met de instructies gebruiken we de kant-en-klare fungicide-oplossing onmiddellijk

Bij het sproeien is het belangrijk om de bladeren overvloedig te bevochtigen, ook vanaf de bodem. Dit moet worden gedaan als het droog en kalm is, bij voorkeur bij een luchttemperatuur niet hoger dan plus 30 en beter in de avond

Bescherming duurt een paar weken. Als het echter tijdens deze periode heeft geregend, moet de behandeling worden herhaald..

Voordelen van het gebruik

  1. Het siliciumdioxide dat in het preparaat is opgenomen, zorgt ervoor dat planten vanwege hun vermogen om de celwanden te versterken en hun groei te activeren, snel wortel- en bladmassa kunnen laten groeien. Verhoogt de immuniteit.
  2. Silicium, helpt planten voedingsstoffen op te nemen en beschermt tegen ongunstige omstandigheden.
  3. Met HB 101 behandelde zaden ontkiemen sneller. Planten verdragen gemakkelijker de stress die gepaard gaat met transplantatie en veranderingen in leefomstandigheden, passen zich sneller aan.
  4. De opbrengst stijgt. De bloeifase begint vaker, de vruchten rijpen en de knoppen gaan sneller open, het uiterlijk van de planten verbetert.
  5. In elk groeifase is de introductie van het medicijn HB 101 toegestaan. Het heeft een positief effect op de bodemgesteldheid, na het aanbrengen van HB 101 wordt de bodem ecologisch schoner en vruchtbaarder. Het medicijn is veilig voor dieren in het wild.
  6. Handige vorm van vrijgave voor gebruik en transport.

Nadelen van gebruik

  1. Hoge kosten van het medicijn.
  2. De behoefte aan een geïntegreerde aanpak, regelmatige toepassing. HB 101 is geen meststof, daarom is het inbrengen van voedingsstoffen noodzakelijk.
  3. Overdosering kan het tegenovergestelde effect veroorzaken (groei- en ontwikkelingsvertraging)
  4. Het gebruik van het medicijn op verarmde, arme gronden en substraten geeft niet het gewenste effect, maar alleen schade. Deze voorwaarde geldt voor alle groeibevorderaars..

Productvrijgaveformulier

Alleen geproduceerd in geconcentreerde vorm.
Vloeibaar concentraat, verkrijgbaar in verpakking van 6-20 mg. Het is op waterbasis en zeer goed oplosbaar in water. Bevat weegbree-extract en sporenelementen (stikstof, calcium, natrium, magnesium, ijzer, silicium).

Nadat het concentraat in water is opgelost, wordt het onder water gegeven aan de grond of op een blad gevoed door de plant te besproeien. De bereide oplossing moet binnen 2 uur worden gebruikt.

Korrelvorm, verkrijgbaar als droge korrels. Bevat 76% siliciumdioxide en een extra complex van macro- en micro-elementen. De korrels worden op het oppervlak van de grond aangebracht zonder in slaap te vallen. Het is noodzakelijk om van tevoren in te brengen, omdat het medicijn zes maanden later, na het aanbrengen, begint te werken. Meer geschikt voor industrieel gebruik en huistuinen.

Wijze van toepassing

Vitalizer HB 101 is kostenbesparend, gebruiksvriendelijk.

Bij gebruik van HB 101 moet de introductie van organisch materiaal en organische chemicaliën in de grond 2-3 keer worden verminderd. Kan gebruikt worden in combinatie met mest.

De korrelige bereiding wordt vooraf in de grond gebracht. Ten eerste is het noodzakelijk om organische en minerale meststoffen toe te passen en pas daarna het stimulerende middel aan te brengen. Het moet aan de oppervlakte blijven. Aanbrengen volgens instructies.

Het vloeibare concentraat wordt voor gebruik opgelost in water, met een snelheid van 1-2 druppels per liter gietwater. Je kunt het blad en onder de wortel voeden (1 keer per week. Gebruik de voorbereiding om de zaden te weken (bloemzaden 12 uur, knolachtig en bolvormig 30 minuten) en zorg voor de zaailingen (morsen met een oplossing 1 uur voor het planten).

Het wordt aanbevolen om de grond van landbouwgrond vóór het zaaien gedurende 3 weken (1 keer per week) te werpen met HB 101-oplossing, waardoor het gehalte aan micro-organismen in de grond zal toenemen. Bodems gemaakt van kunstmatige substraten (kokosvezel, minerale basaltwol, wit kwartszand) kunnen slechts eenmaal per twee weken worden bewaterd met HB 101.

Berichtnavigatie

Een stabiel resultaat bij het werken met het fungicide XOM (koperoxychloride) hangt af van strikte naleving van de instructies bij elk gebruik. Het HOM-fungicide is volgens de instructies niet alleen toegestaan ​​voor gebruik in de landbouwsector, het zal ook helpen om de opbrengst van een landelijke tuin of tuin te verhogen. De populariteit van HOM geeft aan dat de instructie niet voor niets een uitgebreid toepassingsgebied voorschrijft voor dit door de jaren geteste fungicide. Het medicijn helpt zelfs als er duidelijke tekenen zijn van een schimmelinfectie, maar de exacte definitie is moeilijk.

Beschermend en therapeutisch, contact door de methode, het effect van HOM komt tot uiting in de vernietiging van cellen van schadelijke micro-organismen van schimmeloorsprong (waargenomen met het blote oog, zoals rot, vlekken, schimmels). Het proces van het beïnvloeden van infecties vindt plaats op het oppervlak van stengels en bladeren, exclusief penetratie. Toepassing in overeenstemming met de regels in de instructies maakt koperoxychloride veilig voor mensen en huisdieren. In de externe omgeving valt het fungicide binnen zes maanden uiteen in onschadelijke componenten.

Veiligheidsvoorschriften bij het werken met kunstmest

De instructies voor het gebruik van Hom geven basisaanbevelingen voor het correct gebruik van het medicijn:

De verwerking van planten in de tuin wordt uitgevoerd, de ogen bedekkend met een veiligheidsbril en handen met handschoenen. Het medicijn is niet gevaarlijk voor mensen, maar bij het eerste gebruik kan het blijken dat iemand allergisch is voor dergelijke stoffen.

Gebruik geen keukengerei waarin voedsel wordt gekookt, en ook geen metalen bakjes, want Hom veroorzaakt metaalcorrosie.

Als de oplossing bij het sproeien van fruitbomen in de ogen komt, moeten ze worden gespoeld met veel stromend water..

Als vloeistof de spijsverteringsorganen binnendringt, is het noodzakelijk om een ​​pakket actieve kool te drinken en het af te spoelen met een liter water. U kunt braken niet opwekken - steenkool neemt gifstoffen op en verwijdert ze veilig uit het lichaam.

Hallo lieve lezers! Ik ben de maker van het project Fertilizers.NET. Blij om jullie allemaal op de pagina's te zien. Ik hoop dat de informatie uit het artikel nuttig was. Altijd open voor communicatie - opmerkingen, suggesties, wat je nog meer op de site wilt zien, en zelfs kritiek, je kunt me schrijven op VKontakte, Instagram of Facebook (ronde pictogrammen hieronder). Vrede en geluk voor iedereen!

Je zult ook geïnteresseerd zijn om te lezen:

Fungicide-voor- en nadelen

Koper is een van de elementen die deel uitmaken van de actieve stoffen die betrokken zijn bij de stofwisseling. Beïnvloedt de vorming van bladgroen in plantencellen, verbetert het metabolisme van koolhydraten en stikstof. Onder invloed van koperionen in groentegewassen neemt het gehalte aan zetmeel, suiker, eiwitten en vet toe.

Bij een tekort neemt de hoeveelheid ascorbinezuur en andere vitamines af. Kopertekort komt tot uiting in de bossigheid van planten, hoewel fruit en bessen niet toenemen. Sommige gewassen vertonen tekenen van chlorose (vooral bovenaan), bladeren krullen.

Het ontbreken van een spoorelement bij perziken komt duidelijk tot uiting: de bladeren veranderen van vorm. Dit wordt krul genoemd en moet worden behandeld. De vraag naar koper in planten bereikt zijn hoogtepunt in de eerste groeifasen - op het moment dat stikstofmest wordt toegepast.

De stof wordt voor de bloei volledig opgenomen, dus de verwerkingstijd valt samen met de behoefte van de planten. Op zandgronden wordt het grootste tekort waargenomen. Hom kan vaak worden gebruikt, omdat het medicijn een cent kost en de voordelen ervan gedurende het groeiseizoen worden gevoeld.

Video: Fungiciden - preparaten voor ziekten bij planten

Naast de lage kosten heeft het fungicide de volgende voordelen:

kan worden gebruikt in combinatie met andere plantenverzorgingsproducten;

bereidt snel in tegenstelling tot Bordeaux-vloeistof;

veroorzaakt geen verslaving aan pathogene micro-organismen, daarom werkt het elke keer effectief;

u kunt verpakkingen van verschillende gewichten kopen, afhankelijk van de behoefte en het aantal planten;

een breed scala aan infecties waartegen het medicijn wordt gebruikt;

verstoort de levenscyclus van planten niet.

Het fungicide heeft ook nadelen. Voordat u kunstmest koopt, wordt aanbevolen om de instructies voor het gebruik van het medicijn Hom te lezen:

bij gebruik vóór regen is herbehandeling vereist, omdat de oplossing wordt afgewassen (in dit opzicht is het beter om Bordeaux-vloeistof te gebruiken);

niet economisch, omdat het nodig is om beide zijden van de bladplaat te spuiten;

snel vernietigd door zuurstof (relatief tekort, omdat chemicaliën zich niet ophopen in weefsels);

er zijn tijdslimieten.

Bij temperaturen boven de 30 graden wordt er niet verwerkt, omdat koperoxychloride bladverbrandingen kan veroorzaken.

Koperhoudend preparaat van het merk HOM voor planten

Koperoxychloride heeft voordelen ten opzichte van dergelijke fungiciden (geneesmiddelen die plantenziekten behandelen en voorkomen) zoals kopersulfaat en Bordeaux-mengsel. Het is minder giftig en verbrandt de huid niet. Bordeaux-vloeistof vereist volgens de instructies stapsgewijs mengen, filteren; het tolereert geen verbindingen met andere stoffen; laat lelijke witte vlekken achter op sierplanten; alleen gebruikt bij lage luchttemperaturen. Koperoxychloride is een poeder dat eenvoudig verdund wordt in water; het irriteert de huid niet. Voor koperoxychloride vormen warm weer en fel licht geen obstakel. Het kan worden gecombineerd met Epin, Fufanon, Inta-Vir, Entobacterin; niet met Aktara, alkaliën (limoen).

Toepassingsgebied tegen ziekten

HOM opereert op open en beschermd terrein. Het kan groentetelers helpen tegen:

  • Phytophthora en verschillende plekken van aardappelen en tomaten,
  • bacteriose, anthracnose en LMR-pompoen, courgette, komkommers,
  • peronosporosis ui.

Tuinmannen zullen de overwinning behalen in de strijd tegen:

  • Fruitrot - moniliose, korst op fruitbomen,
  • moniliale verbranding, verschillende plekken in kersen en ander steenfruit,
  • anthracnose, meeldauwdruif.

HOM redt medicinale, bloemige en decoratieve gewassen van verraderlijke roest, schadelijke plekken, echte meeldauw. Het beste resultaat wordt bereikt door het begin van de infectie snel te onderdrukken of door regelmatige profylaxe (3-6 sprays met een interval van een halve maand). Beschermende maatregelen moeten drie tot vier weken voor de oogst zijn voltooid (voor komkommers, tomaten, minimaal 5 dagen).

Wanneer Hom wordt gebruikt

Volgens de gebruiksaanwijzing wordt het fungicide Hom aanbevolen voor gebruik in de beginfase van schimmelinfecties, ongeacht de fase van plantontwikkeling..

Voedselgewassen

Hom wordt gebruikt om tomaten te beschermen tegen bruine vlekken, Phytophthora en macrosporiose. Het medicijn is effectief tegen anthracnose, bacteriose, peronosporose en cercosporose en beïnvloedt uien, komkommers, aardappelen en bieten. Fruitbomen en struiken beschermen met behulp van Homa tegen fruitrot, korst en bladkrul. De optimale dosering van fungicide voor behandeling is 40 g stof per 10 liter water. Het aanbevolen aantal behandelingen is 3-5 keer per seizoen.

De behandeling met het medicijn wordt 2-3 weken voor het oogsten gestopt..

Sierplanten

Tuin- en huisstruiken en bloemen worden behandeld met een 0,3% Homa-oplossing (concentratie - 30 g van het medicijn per 10 l water). Kamerplanten die door de schimmel zijn aangetast, wordt aanbevolen om tijdelijk te worden geïsoleerd van gezonde planten na besproeiing met fungicide. Spoel de overgebleven oplossing niet af van de bladeren van de behandelde orchideeën (in dit geval geeft de uitgevoerde procedure niet het gewenste effect). Het is voldoende om de bloemen op natuurlijke wijze te laten drogen.

Hulp bij vergiftiging

Als het medicijn per ongeluk wordt ingeslikt, moet u onmiddellijk de frisse lucht in gaan en 2-3 tabletten actieve kool innemen met 1-2 glazen schoon water. Na de genomen maatregelen dient u onmiddellijk medische hulp in te roepen..

In het geval van Hom-vergiftiging is het onmogelijk om braken op te wekken en grote hoeveelheden water te drinken, omdat deze acties de opname van het gif door de weefsels van de maag alleen maar versnellen.

Een alternatief voor Hom in de strijd tegen schimmelziekten kunnen medicijnen zijn zoals:

  • Oksikhom, Polykhom, Kuprikol - fungiciden op basis van hetzelfde actieve ingrediënt;
  • Bordeaux-mengsel is een effectief koperhoudend preparaat;
  • Fitosporin is een biologisch middel tegen een breed scala aan ziekteverwekkers;
  • Cupritox is een fungicide op basis van kopersulfaat, ook gebruikt in tankmengsels.

De vermelde fungiciden genezen effectief bruine vlek, schurft, Phytophthora, roest, echte meeldauw en vele andere ziekten van gekweekte planten.

Hom is een effectief en gemakkelijk te gebruiken fungicide voor het behoud van een gezonde tuin. Regelmatige preventieve en therapeutische maatregelen kunnen bij gebruik ervan alle mogelijke schade die door schimmelinfecties aan gekweekte planten wordt veroorzaakt, tot nul terugbrengen.

Hoe werkt het medicijn?

De meest elementaire functie van De-Nol is de strijd tegen maagzweren in alle stadia van ontwikkeling. Het bevat bismut, dat een samentrekkend effect heeft op de maag, goed vecht tegen Helicobacter pylori-infectie.

Na inname vormt De-nol een dunne film die de maagwand beschermt tegen verdere irritatie. Het geneesmiddel werkt vooral intensief op die delen van de maag waar ulceratieve afwijkingen zijn opgetreden.

De medicinale stof beschermt plaatsen met zweren tegen zoutzuur en maagzuur-enzymen.

Helicobacter pylori is de meest voorkomende oorzaak van maagaandoeningen en De-Nol remt de groei en activiteit ervan. De enzymen in het preparaat lossen het beschermende membraan van de bacteriën op.

Instructies voor het gebruik van het fungicide Hom

Om het preparaat "Hom" voor verwerkingsbedrijven voor te bereiden, moet u het verdunnen met water. Eerst wordt de stof in een kleine hoeveelheid water gegoten en vervolgens wordt de vereiste hoeveelheid vloeistof onder voortdurend roeren geleidelijk toegevoegd.

De werkoplossing moet gelijkmatig op alle bladeren worden aangebracht. Planten worden meestal tijdens het groeiseizoen bespoten, maar siergewassen moeten voor en na de bloei worden behandeld. Om ervoor te zorgen dat de stof langer op het blad en de stengels blijft, geven sommige tuinders de voorkeur aan magere melk aan de vloeistof, niet meer dan 1% van het totale volume.

Het medicijn is niet giftig voor planten, maar als u het overdrijft met zijn hoeveelheid, evenals met een hoge luchtvochtigheid op de bladeren, kunnen brandwonden of een bruin gaas op de vruchten optreden. Hom kan samen met organische bestrijdingsmiddelen van de dithiocarbamaatgroep worden gebruikt.

- bacteriose (rot, verwelking);

- valse meeldauw

Het gebruik van koperoxychloride in grote beplantingen

- bacteriose (rot, verwelking);

- valse meeldauw

De duur van de laatste behandeling van de druivenoogst met het preparaat "Hom" is 30 dagen en van vezelvlas - 70 dagen. Alle andere planten kunnen 20 dagen voor de fruitproductie nog een laatste keer worden bespoten..

Gebruiksaanwijzing

Kookproces

Om de Homa-werkoplossing te bereiden, verdunt u eerst de aanbevolen dosis van het geneesmiddel in een kleine hoeveelheid water (het is verkrijgbaar in de vorm van een bevochtigbaar poeder). Wanneer de stof is opgelost, wordt er meer water aan de resulterende vloeistof toegevoegd tot het vereiste volume. Om de oplossing tijdens de verwerking beter aan de planten te laten hechten, moet u een beetje magere melk toevoegen (1% van het totale volume vloeistof).

Om het fungicide te bereiden, moet u een plastic container nemen, het metaal zal snel oxideren onder invloed van de actieve componenten van Homa.

Verwerkingstijden en wachttijden

Planten voor ziekten worden 3 tot 6 keer per seizoen met Hom besproeid in elk ontwikkelingsstadium behalve de bloei. Voor de procedure is gekozen voor een heldere, windstille dag. Het mag ook niet te warm zijn buiten (niet meer dan + 30 ° С).

De duur van de werking van het fungicide op pathogene schimmels is beperkt tot 14-20 dagen. Koperoxychloride hoopt zich op in fruit. Om te voorkomen dat deze stof het menselijk lichaam binnendringt, moeten planten minstens 20 dagen voor de oogst worden verwerkt.

Aanvraag voor de preventie van schimmelziekten

Preventieve maatregelen met behulp van een fungicide worden uitgevoerd als zich in het voorgaande seizoen uitbraken van schimmelinfecties op de locatie of aangrenzende gronden hebben voorgedaan. Het algemene schema voor het gebruik van Homa voor gewasbescherming is als volgt:

  • zaailingen 1-2 weken na het planten in de volle grond besproeien;
  • daaropvolgende verwerking van planten tijdens het actieve groeiseizoen met een interval van 14 dagen (behalve de fasen van ontluikende en eierstokvorming).

Toepassing in grote gebieden

Spuiten met de Hom-voorbereiding van aanplant van fruit- en groentegewassen wordt uitgevoerd volgens de volgende schema's:

  • aardappelen en tomaten: oplossingsverbruik - 6-8 l / 100 m2 m, tot 5 behandelingen per seizoen;
  • suikerbiet: consumptie - 10 liter oplossing per 100 vierkante meter. m, tot 4 procedures tijdens het groeiseizoen;
  • fruitbomen en struiken: consumptie - 2-5 liter oplossing voor elke plant, aantal sprays - tot 4 keer per jaar.

De concentratie van de werkzame stof in de bereide oplossing moet 0,4% zijn.

Contra-indicaties voor het geneesmiddel

Contra-indicaties voor het medicijn De-Nol zijn onder meer:

  • chronische nierziekte;
  • zwangerschap;
  • jeugd;
  • gelijktijdig gebruik van andere bismut-bevattende geneesmiddelen;
  • lactatieperiode;
  • allergische reacties op het actieve ingrediënt van de medicatie.

De belangrijkste contra-indicatie voor het gebruik van het medicijn is de intolerantie van de componenten. In het geval van een aanhoudende allergische reactie op bismut of op andere componenten van het medicijn, kan anafylactische shock of Quincke's oedeem ontstaan.

De-Nol is gecontra-indiceerd bij acuut of chronisch nierfalen. Dit komt doordat het grootste deel van het geneesmiddel via de nieren wordt uitgescheiden..

Zwangerschap is ook het strengste verbod op het gebruik van De-nol, ook al ontwikkelt het zich vrij normaal. Tijdens een dergelijke aandoening moet u op zoek naar alternatieve behandelingsmethoden of verlichting van ziekten van het maagdarmkanaal..

Als de vrouw na de zwangerschap heeft besloten om de baby borstvoeding te geven, moet de behandeling met De-Nol opnieuw worden uitgesteld. De deeltjes kunnen in de melk doordringen en vervolgens in het lichaam van de baby, wat complicaties veroorzaakt.

Als het medicijn niet kan worden ingenomen vanwege contra-indicaties of bijwerkingen, kan een van de analogen worden voorgeschreven. Details in dit artikel...

Hom voorzorgsmaatregelen

De gevarenklasse waartoe het medicijn "Hom" behoort, is de derde. Het fungicide wordt beschouwd als matig giftig voor mens en dier. Bijen kunnen weinig schade aanrichten, daarom mogen planten tijdens de bloei niet worden besproeid. En als u uw eigen bijenstal heeft, moeten honingwerkers voor en na het verwerken van gewassen vijf tot zes uur worden geïsoleerd. Tegelijkertijd is het medicijn extreem giftig voor vissen en mag het niet in het reservoir terechtkomen..

Het is noodzakelijk om met "Hom" in speciale kleding te werken, met een veiligheidsbril en een gasmasker. Tijdens het spuiten is het verboden om rookpauzes te nemen, snacks te organiseren en water te drinken. Aan het einde van het werk moeten kleding worden veranderd, handen en gezicht worden gewassen met wasmiddel, en nog beter, het is de moeite waard om te douchen. Na het gebruik van het medicijn wordt aanbevolen om de verpakking te verbranden, zodat

Top